Sinikeidas

Notkotie 9, 49460 Hamina
Puh. 040 867 0688
Avoinna ma – pe klo 9.00 – 13.00


Päivätoimintakeskus Sinikeidas on avoinna jokaiselle, joka kaipaa päiväänsä vaihtelua, toimintaa tai keskustelukumppania. Arjen yhteinen rakentaminen ja yhdessäolo antavat uutta sisältöä yksinäisen ihmisen elämään. Päiväkeskus toimii kaupungin omistamassa vanhassa puutalossa Haminan Hillon kylässä. Päärakennusta ympäröi kaunis ja vehreä puutarha. Puitteet erilaisille toiminnoille ovat näin ollen suotuisat ja viihtyisät.

Varsinaisen päiväkeskustoiminnan lisäksi tarjoamme myös työharjoittelupaikan kuntouttavaa työtoimintaa tarvitseville. Palvelukeskus Väylä ja Työvoimatoimisto toimivat työnvälittäjänä. Sopimukset räätälöidään aina kunkin asiakkaan voimavarojen mukaan ja näin voi pieninkin askelin aloittaa kuntoutumisen uudenlaiseen elämisen rytmiin, joka monesti on elämän tuomien vastoinkäymisten jälkeen kateissa. Työaskareet koostuvat arkisista kodin töistä; ruuanlaitosta, siivouksesta, puutarha- ja pihatöistä. Läheisellä Siniverstaalla on mahdollista tehdä erilaisia puutöitä. Jokaiselle löytyy sopivaa ja mielekästä tekemistä omien kykyjen ja taitojen toteuttamisessa. Sieltä voi kuka tahansa teettää pienimuotoisia tilaustöitä, vaikka saunan penkin tai leikkuulaudan omien mittojen mukaan. Myös pieniä huonekaluja kunnostetaan.

Sinikeitaalla aloitetaan päivät klo 9.00 aamuhartaudella. Kotoinen lounas tarjotaan klo 11.00. Ateria yhdessä muiden kanssa on tärkeä sosiaalinen tapahtuma monelle yksinäiselle ja lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Päihdeongelmaisille ja syrjäytyneille Sinikeidas on paikka, jossa jokainen saa olla reilusti oma itsensä. Promillerajana on puhdas nolla, joten paikka on selvän päivän paikka.

Työntekijätiimiin kuuluu myös vapaaehtoistyöntekijöitä. Nämä uskolliset ihmiset ovat löytäneet oman paikkansa Sinikeitaalla ja tuoneet tärkeän ja merkittävän panoksensa jokapäiväiseen toimintaan.

Sinikeitaan väki toivottaa jokaisen sydämellisesti tervetulleeksi tutustumaan toimintaamme. Täällä seisomme jokainen samalla viivalla saman arvoisina.


Henkilökunta

Jaana Takala

päiväkeskusvastaava
044 558 0435
jaana.takala@ks-sininauha.fi


Ajankohtaista